17. oktober 2018

Samarbejde skaber nye lossefaciliteter i Thyborøn

En af verdens største fiskemelsfabrikker er under ombygning - TripleNine A/S og Thyborøn Havn er gået sammen om et nyt lossekajanlæg på havnen i Thyborøn. Der investeres 75 millioner kroner i projektet, som både skal fremtidssikre modtagefaciliteterne og støtte op om industrifiskerne med hurtig losning, fleksibilitet og optimal service.
 
TripleNine A/S har de sidste 4 år gennemført en gennemgribende modernisering af selve fabrikken i Thyborøn, hvor 125 millioner kroner allerede er blevet investeret. Nu er det lossefaciliteterne, som er i fokus med en større ombygning af både kajanlæg og lossefaciliteter.

”Vores fabrik i Thyborøn ligger strategisk godt placeret, tæt på fiskepladserne i Nordsøen, hvor en stærk base af lokale fartøjer, i tæt samarbejde med os, løbende sikrer en fortsat udvikling i form af tilkøb af kvoter og fornyelse af flåden. Og vi ligger ligeledes godt for udenlandske landinger fra både svenske, norske, færøske og skotske fartøjer. Derfor er det helt naturligt for os at modernisere fabrikken og modtagefaciliteterne i Thyborøn og sikre, at de både kan følge med udviklingen i fartøjernes størrelse og leve op til de miljøkrav, der er i dag,” udtaler Peter Jensen, administrerende direktør, TripleNine A/S.
 
Industrifiskeriet er et af de vigtigste forretningsområder på Thyborøn Havn. Med en årlig omsætning på omkring 350 millioner kroner står det for cirka 25 procent af havnens omsætning.

”Industrifiskeriet er et af de forretningsområder, som vi strategisk prioriterer højt på havnen i Thyborøn. Det har været afgørende at finde den absolut bedste løsning til modernisering og fremtidssikring af lossekajanlægget. Derfor har det været vigtigt at køre dette som et fælles anlægsprojekt i et helt særligt samarbejde med TripleNine, industrifiskere og andre interessenter som fx Nordic Marine Oil A/S,” siger Jesper Holt Jensen, direktør, Thyborøn Havn.

Der investeres samlet 75 millioner kroner i dette byggeprojekt, og omkostningerne er fordelt nogenlunde lige. TripleNine investerer 35 millioner kroner i lossefaciliteterne, mens Thyborøn Havn investerer 40 millioner kroner i det nye kajanlæg.
 
Produktion non-stop
Industrifiskerne vil kunne lande deres fisk i Thyborøn i hele byggeperioden. Det har været et vigtigt element i projektet og har krævet god forberedelse.
 
De nye lossekajfaciliteter forventes at stå helt færdige til efteråret 2020. TripleNine regner dog med at starte losning på det nye anlæg allerede i slutningen af 2019.
 
Se mere her: