Forsæt til indhold
Logo
Thyboroen Shipyard Klar Til Inddokning Af Stefanie 10 2016 Web

Flydedok

Den største flydedok på den danske Nordsøkyst

Vestkystens flydedok

Det havde længe været et ønske og i 2016 blev det en realitet, at Vestkystens største flydedok skulle ligge i Thyborøn. Skibsværftet Thyborøn Shipyard, der er etableret i et samarbejde mellem havnens to største smedevirksomheder Thyborøn Skibs og Motor A/S og Kynde og Toft A/S, hver med mere end 50 års erfaring og 100 medarbejdere, øjnede chancen for at investere i en fælles flydedok med en dokkapacitet på op til 9000 T i Göteborg og slog til.

Her kan fartøjet blive gennemgået fra mast til propel

Det giver god mening at indtænke alt, når fartøjet først skal på land. Og det virker, når en fuld pallette af kompetente maritime servicevirksomheder står klar til at springe på opgaven, som det er kendetegnende for Thyborøn.

For kunden er det afgørende, at fartøjet befinder sig mindst muligt på land, hvor det er ude af drift. Fartøjer skal være ude på havet og i drift. Det er derfor både rentabelt og tidsbesparende for kunden, når rigtig mange opgaver kan blive ordnet på samme tid, mens fartøjet er i dok.

Flydedok Industrifiskeri Rockall Manip Web

Udvidet dokkapacitet

Flydedokken har udvidet kapaciteten betydeligt. Alene i Thyborøn Shipyards flydedok dokkes der mere end 40 fartøjer årligt. Det kan være alt fra større fiskefartøjer, til offshore supply fartøjer og ro-ro fartøjer, m.m. Der er stor variation i den type skibe, som kommer i dok i Thyborøn.

Flydedokken i Thyborøn har en kapacitet på op til 9000 T. Den er 153 m lang og 25 m bred og kan tage to fartøjer ind på en gang, når travlheden er på sit højeste, og der er behov for max kapacitet.

Floating Dock 0398 Web

To dock pits

Med hele to dock pits kan flydedokken tage to fartøjer i dok på samme tid. Det øger fleksibiliteten og effektiviteten betydeligt, hvilket er betydningsfuldt i perioder med høj spidsbelastning.

Thyborøn Shipyard
Floating Dock Offshore 3441 Web

Kvalificeret håndværk

En helt stor fordel på Thyborøn Havn er, at her kan man få udført et hav af forskellige opgaver på sit fartøj på samme tid, fordi alle typer af håndværkere er til stede lokalt. Smedene står på spring, når der skal svejses, overfladebehandlerne er klar, men også elektronikken kan fikses i samme ombæring, og tømrerne kan træde til sideløbende med de andre håndværksspecialister. Det er en kæmpe fordel, at hele paletten af maritime servicevirksomheder er til stede på samme havn.

Flydedok 15A3733 Web

Offshore supply fartøjer

Den udvidede kapacitet, som flydedokken har givet den maritime service sektor på havnen i Thyborøn, har siden sin ankomst i 2016 betydet en forøgelse i fleksibiliteten, både mht. størrelsen og antallet af fartøjer, men også de typer fartøjer der dokkes i Thyborøn. Talrige offshore supply fartøjer dokkes i dag af Thyborøn Shipyard.

Floating Dock Thyboron 4600 Web
Skibsværftet Thyborøn Shipyard driver vestkystens største flydedok.
-
Floating Dock Fisheries 5770 Web
Floating Dock 0448 Web
Floating Dock 5726 Web
Flydedok 0711
Floating Dock Fisheries 5747 Web
Floating Dock 3587 Web
Floating Dock Thyboron 4600 Web
Floating Dock 0364 Web
Flydedok 15A3703 Web
Floating Dock 6078 Web
Rockall 4505 Web
Floating Dock 0251 Web
Floating Dock 0322 Web
Floating Dock Offshore 3447 Web
RORO 1 Web
Flydedok 0210 Web
RORO 2 Web

Tekniske data - Flydedok

Kapacitet

Flydedok, løftekapacitet, t
9000

Dimensioner

Flydedok, dybdgang, m
6,8
Flydedok, indvendig bredde, m
25
Flydedok, udvendig bredde, m
33
Flydedok, indvendig længde, m
150
Flydedok, udvendig længde, m
153
Flydedok, dock pits
2
Flydedok, service
24/7-365

Kontakt Thyboron Shipyard

Thyborøn Shipyard
Shipyard 8245 Web

Et kik ind i erhvervet

Få et kik med ind i de mange erhverv, der benytter Thyborøn Havn. På Instagram finder du nogle rigtig gode eksempler på, hvordan havnens brugere arbejder og benytter Thyborøn Havn.