Forsæt til indhold
Logo
JD Contractor GFX2705 Web

JD-Contractor A/S etablerer sig

på Thyborøn Havn og vinder initiativpris

JD-Contractor A/S vælger Thyborøn Havn som hjemhavn til en dedikeret afdeling til deres undervandsværktøjer (ROV’er)

Rederiet JD-Contractors brede vifte af offshore supply fartøjer præger i den grad det samlede billede af havnebassinerne i erhvervshavnen her ved Nordsøen, med en beskyttet beliggenhed inde i Limfjorden. Især det bemærkelsesværdige fartøj Assister ses ofte i havnen pga. de korte sejlafstande til og fra Nordsøen og landene rundt herom. Nu har JD-Contractor A/S valgt Thyborøn Havn som hjemhavn til en dedikeret afdeling til deres undervandsværktøjer (ROV’er) og har I 2023 etableret 1800 m2 kajnære lagerfaciliteter, hvorfra virksomheden vil mobilisere og servicere en bred pallette af undervandsrobotter fremover. Kabelafdelingen og dæksudstyr vil fortsat ligge placeret i Kalundborg på Sjælland. Med valget af Thyborøn Havn som hjemhavn får JD-Contractor A/S således nu to hjemhavne, en i øst og en i vest Danmark. Det sikrer virksomheden hurtig reaktionsevne og reducerer sejlafstande, at fartøjerne har hjemhavn på lokationer med en ideel beliggenhed i forhold til kundernes behov. JD-Contractor A/S løser i høj grad opgaver i Danmark, Norge, England og Skotland og forventer således store fordele med den nye hjemhavns geografiske placering og to strategiske hjemhavne i Danmark.

Rasmus Normann Andersen, administrerende direktør for JD-Contractor A/S udtaler: ”Vi løser mange opgaver i Nordsøen, Norge, England og Skotland. En hjemhavn ved Nordsøen repræsenterer klare fordele for os i form af de omkostningsreduktioner og CO2 besparelser, som reducerede sejlafstande bringer. Derudover sikrer den korte afstand os en hurtig og optimal reaktionsevne.”

Om JD-Contractor A/S valg af Thyborøn Havn som hjemhavn til sin store flåde af Offshore og Entreprenørfartøjer og etablering af egne lagerfaciliteter på havnen udtaler Thyborøn Havns direktør Jesper Holt Jensen: ”På Thyborøn Havn er vi glade og stolte af, at netop Thyborøn kan tilbyde de rigtige faciliteter og den service, der passer rederiet JD-Contractor A/S så godt, at de kan vælge os som hjemhavn for deres store fartøjer og etablerer sig her. Og vi er lige så stolte af, at det maritime serviceerhverv på havnen kan levere hurtig, effektiv og velkvalificeret service til offshore rederier.”

Vi løser mange opgaver i Nordsøen, Norge, England og Skotland. En hjemhavn ved Nordsøen repræsenterer klare fordele for os i form af de omkostningsreduktioner og CO2 besparelser, som reducerede sejlafstande bringer. Derudover sikrer den korte afstand os en hurtig og optimal reaktionsevne.
- Rasmus Normann Andersen, administrerende direktør, JD-Contractor A/S

Kompetent martim service, som opfylder offshore rederiers krav
Udover havnens faciliteter har JD-Contractor A/S stor glæde af de mange velkvalificerede maritime servicekompetencer på havnen i Thyborøn. Skibsværftet Kynde og Toft A/S ombygger i øjeblikket det store tidligere norskejede offshore supply fartøj ved navn ”Viking Vanguish” til et dansk offshore supply fartøj overtaget af JD Contractor A/S med det nye navn C-Installer”. Også det tidligere Maersk fartøj, der i dag er et rødt skib og sejler under navnet Assister er aktuelt under ombygning i Thyborøn.

Om skibsværfterne i Thyborøn siger direktør Rasmus Normann Andersen: ”I Thyborøn arbejder skibsværfterne med en helt utrolig serviceminded tilgang og ud fra devisen, at et skib ikke venter. Kvaliteten i det udførte arbejde er bare høj og alt kan lade sig gøre. Det er årsagen til, at vi både ombygger og får vedligeholdt fartøjer i Thyborøn. At velkvalificerede maritime serviceydelser er tilgængelige på en havn, det har klart sin betydning for vores valg af hjemhavn.”

I Thyborøn arbejder skibsværfterne med en helt utrolig serviceminded tilgang og ud fra devisen, at et skib ikke venter. Kvaliteten i det udførte arbejde er bare høj og alt kan lade sig gøre. Det er årsagen til, at vi både ombygger og får vedligeholdt fartøjer i Thyborøn.
- Rasmus Normann Andersen

Om JD-Contractor A/S
Valget af Thyborøn Havn som hjemhavn trækker historiske tråde til opstarten af virksomheden JD-Contractor A/S. Virksomheden blev etableret i 1972 og det hele begyndte med opkøbet af lodsbåden ved navn ”Lodsen” fra Thyborøn. Fartøjet med den idylliske lyd fra en gammel to-takt Hundestedsmotor tjente JD Contractor A/S i 40 år og er i dag overdraget til Nordvestjysk Fjordkultur som museumsskib.

I dag udgøres flåden af 14 store fartøjer med fast besætning og en række mindre fartøjer. JD-Contractor A/S har en bred vifte af forskellige værktøjer til undervandsarbejde og løser alle former for undervandskonstruktions-, -vedligeholdelses- og -undersøgelsesopgaver. Virksomheden har specialiseret sig i at løse opgaver, hvor andre må stå af, og positionerer sig som specialister med ganske særlige løsningskompetencer og solide problemknusningserfaringer. Der arbejdes med unikke spidskompetencer og højtkvalificerede medarbejdere.

En grundig oplæring af nye medarbejdere sikres løbende internt i virksomheden med en bred vifte af mindre fartøjer uden fast besætning, herunder små pramme til søkabel installation, hvorpå nye medarbejdere kan gøre sig sine egne maritime erfaringer, indtil de har tilegnet sig den nødvendige praktiske erfaring til arbejdet med de større fartøjer og løsningen af større opgaver.

Se mere om JD-Contractor A/S
På Thyborøn Havn er vi glade og stolte af, at netop Thyborøn kan tilbyde de rigtige faciliteter og den service, der passer rederiet JD-Contractor A/S så godt, at de kan vælge os som hjemhavn for deres store fartøjer og etablerer sig her. Og vi er lige så stolte af, at det maritime serviceerhverv på havnen kan levere hurtig, effektiv og velkvalificeret service til offshore rederier.
- Jesper Holt Jensen, direktør, Thyborøn Havn
JD Contractor GFX2705 Web

Fartøjerne Sima, Assister, Vina og Marcos er blot eksempler på skibe fra JD Contractors flåde, som arbejder fra Thyborøn Havn.

JD Contractor DJI 0909 Web

Viking Vanguish ombygges til C-Installer på skibsværft i Thyborøn for JD-Contractor A/S.

Historieformidlingsattraktioner i verdensklasse

Initiativrighed ligger i familien Norman Andersens DNA. Virksomheden JD-Contractor A/S er skabt med vestjysk iværksætteri, når det er bedst. Grundlæggeren af JD-Contractor A/S, Gert Normann Andersen, er en af Danmarks største ildsjæle indenfor undervandshistorie. Den store formidler har i dag trukket sig tilbage fra virksomheden og arbejder dedikeret med en målsætning om at fortælle krigshistorie for at undgå, at historien skal gentage sig. - Det foregår i stor stil på ganske særlige museer i Thyborøn.

I Mindeparken italesættes det største søslag i mands minde, et søslag betydeligt større end berømte Pearl Harbour i USA. Jyllandsslaget foregik under 1. verdenskrig, hvor Tyskland og England stødte brutalt sammen og 8645 unge soldater omkom på 240 krigsskibe. 26 skibe sank ud for Thyborøn. Mindeparken illustrerer de reelle placeringer af skibsvrag på bunden af Nordsøen skaleret ned i rette målestoksforhold. De små skulpturer ved hvert skib illustrerer antallet af omkomne pr skib. Mindeparken ligger i klitterne ved Nordsøen og danner ramme om mange fine gåture ved Vesterhavet hele året.

SeaWar Museet bliver man rørt med dyb respekt for krigens dramatiske følger og for de ofre som krige bevirker. Museet er etableret med ærefrygt for familier og deres krigsofre og ud fra et brændende ønske om at stoppe de mange krigsgentagelser, som historien rummer.

Begge attraktioner har vist sig at få meget stor dansk såvel som international interesse siden deres etablering - SeaWar i 2015 og Mindeparken i 2016, præcis 100 år efter søslaget. De tiltrækker historie interesserede fra nær og fjern og formidler historien på særlig rørende vis.

Iniviativpri 03 Web

Familien JD-Contractor A/S får overrakt Thyborøn Havns initiativpris 2023.

Nye museer på vej i Thyborøn i 2024

En ildsjæl stopper ikke med realiseringen af de første drømme. Der venter mange drømme og nye projekter forude. Det samme gør sig gældende for Gert Normann Andersen og sønnen Rasmus Normann Andersen, der i dag har igangsat store planer med ombygningen af det tidligere Kystcenter i Thyborøn til et nyt museum, som ikke findes noget andet sted. Et stort forlismuseum, der skal italesætte forlis historier om både Titanic, Estonia, Vikingeskibe og meget mere. Også historien om eksplosionsmateriel, som granater og søminer fra 1700 og frem til i dag, sammen med torpedoer og klyngebomber vil blive fortalt med oversigt over mineofre pr mine for at sætte tingene i det rigtige perspektiv. Der arbejdes dedikeret ud fra en målsætning om at sætte krigsmateriellet i perspektiv og italesætte krigenes ofre. I det hele taget fortællingen om at al krig er grusom og for alt i verden ikke skal gentages er noget, som optager familien Normann Andersen meget.

- Og det skorter ikke på ideer. Gert Normann Andersen har også udstillinger om hvalfangst fiskeri med harpunkanoner på tegnebrættet, et decideret dykkermuseum på en kontrastfyldt overétage i det nye museum sammen med både cafeteria, foredragssal, en stor konferencesal, et bibliotek indenfor søfart til fremtidens studerende indenfor søfart - og alt sammen allerede til sommeren 2024.

Derudover er en etape to allerede på tegnebrættet. Et stort tårn med udsigt over både Thyborøn Havn, Thy og Vesterhav havvindmøllepark er i øjeblikket i designfasen. En etape tre er skam også i tankerne, det skal være et virtuelt museum med skibsvrags projektioner på vægge og det grundlæggende tema redning til søs. Udstillingen skal rumme både redningsflåde og -helikoptere.

Direktør Jesper Holt Jensen udtaler: ”Den iderighed og mængden af initiativer som familien Normann Andersen iværksætter i Thyborøn er helt enestående. Familiens historiske museer er i den grad et udtryk for et ønske om at gøre en forskel for fremtiden. Vi er vidne til noget at det ypperste indenfor iværksætteri og det er med stor glæde, at også denne vinkel anerkendes med dette års initiativpris på Thyborøn Havn.”

”Stort tillykke med initiativprisen JD-Contractor A/S, Rasmus Normann Andersen og Gert Normann Andersen med frue. Det er en stor fornøjelse at anerkende jeres mange og ganske unikke initiativer!” Jesper Holt Jensen, Direktør, Thyborøn Havn.

Den iderighed og mængden af initiativer som familien Normann Andersen iværksætter i Thyborøn er helt enestående. Familiens historiske museer er i den grad et udtryk for et ønske om at gøre en forskel for fremtiden. Vi er vidne til noget at det ypperste indenfor iværksætteri og det er med stor glæde, at også denne vinkel anerkendes med dette års initiativpris på Thyborøn Havn.
- Jesper Holt Jensen
Mobilisering IMG 3244 PPT
JD Contractor GFX2705 Web
Mobilisering Assister GFX4829 Web

Publiceret d. 26. januar 2024