Forsæt til indhold
Logo
Marina3 Web

Turisme i Thyborøn

Hjertelig velkommen til Vestjylland

Thyborøns placering for enden af Harboøre tange er en naturperle med det brusende Nordsø hav til den ene side og den mere stille Limfjord til den anden side. Denne kombination giver en unik kontrastoplevelse. Desuden skaber det en af Danmarks allerbedste badestrande ved Limfjordens udmunding i Nordsøen, med oplevelsen af det friske vand fra Nordsøen kombineret med Limfjordens rolige gemyt.

Der findes flere attraktioner med internationalt niveau i Thyborøn. Bl.a. Jyllandsakvariet og ikke mindst Sea War Museum Jutland, der udstiller en perlerække af effekter fra bl.a. Jyllandsslaget, verdens største søslag, der fandt sted i 1916. Denne begivenhed markeres med mindeparken, hvor en række af store granitsten placeret i klitterne markerer hvert skib der sank, samt figurer der symboliserer hver person, der døde i slaget.

I byen findes fine handelsmuligheder og nogle rigtig gode spisemuligheder i inspirerende omgivelser.

I den inderste, nordligste del af Thyborøn havn finder du lystbådehavnen med gode pladser og topmoderne sejlerfaciliteter.

Hvert år, den første lørdag i august, afholdes Fiskedag i Thyborøn. En efterhånden traditionsrig tilbagevendende begivenhed, hvor du som gæst bl.a. kan smage på den friske fisk, og høre noget godt musik.

Kontakt Thyborøn turistkontor, Lemvig-Thyborøn Nordvestkysten, på tlf. +45 9663 1795 og på e-mail info@ltht.dk

Thyboron Channel 2471 Web
Tall Ship Race 0280 Web
Marina 2894 Adjusted Cropped Web
Thyboron Channel 2473 Web
Marina 8711 Web
International Day 2099 Adjusted
Mindeparken 2892 Web
Vinterbadning 20230919 092711 Web

Nyttige links

Fiskehandlere

Frisk fisk i førsteklasses kvalitet fra fiskeauktionen her til morgen. Thyborøn Havn er en af Danmarks tre største fiskerihavne, det er lige her, fisken sejles ind.

Skibsproviantering

Levering af friske dagligvarer på kajen

Et kik ind i turismen på Instagram