Forsæt til indhold
Logo
Transit Fisheries Diverse 15A4110 Web

Transitfiskeri

Fiskere rejser derhen, hvor de har fiskekvoter - også udenlands.

Lang tradition og en komplet løsning til transitfiskeri

Transitfiskerne ankom for første gang til Thyborøn Havn tilbage i 1980´erne, hvor de byttede torskekvoter for rødspættekvoter i Nordsøen med de danske fiskere. Siden har transitfiskere fra både Holland og Belgien benyttet Thyborøn Havn flittigt pga. den tætte beliggenhed til fiskepladserne i Nordsøen og en kort køreafstand hjem, som passer med lastbilernes kørehviletid.

Havneservice for transitfiskere

Uanset på hvilket tidspunkt af døgnet en transitfisker kommer i havn er der god service at få i Thyborøn. Vi har åbent 24/7 - 365 dage om året.

For at give transitfiskerne de optimale arbejdsforhold tilbyder vi nøgleopbevaring og langtidsparkering af mandskabsbiler i forbindelse med på- og afmønstring og gratis Wi-Fi på kajanlægget.

Transitfiskere 1 IMG 5103 Web

Multi-tasking når det er bedst

Det er afgørende at komme hurtigt på havet igen og udnytte tiden bedst muligt, mens kvoterne er åbne, og man er langt væk hjemmefra. Derfor gør gode havnefaciliteter en stor forskel, så fiskeren både kan losse fisk og få påfyldt forbrugsstoffer som fx brændstof med en bunkerbåd i samme arbejdsgang.

Se mere om bunkring på Thyborøn Havn

Bunkring
Bunkering 2934 Web

Nem adgang for lastbiler

Thyborøn Havn har hele fire kajanlæg med nemme tilkørselsforhold for lastbiler for afhentning af søpakket fisk, der allerede er dokumenteret og klargjort til transport ombord på fiskefartøjet.

Afstanden fra Thyborøn til hjemmeauktioner i både Holland og Belgien passer lige akkurat med lastbilers kørehviletid og sikrer således en optimal og rentabel lastbiltransport logistik.

Transit Fisheries 4082 Web

Sortering og klargøring til transport

Ifølge EU-regler skal transitfisk være pakket i arter og størrelser og dokumenteret før fisken føres ud ad landet. Transitfiskere der ikke selv søpakker og dokumenterer deres fisk kan få sorteringen udført hos Danske Fiskeauktioner A/S, der ligeledes kan stå for vejning, dokumentation, salg og fragt til en fair pris.

Danske Fiskeauktioner A/S
Fiskeauktion 15A4084 Web
Thyborøn Havn har hele fire kajanlæg og 747 m kaj, med optimale arbejdsforhold til transitfiskere.
-

Highlights til transitfiskeriet

På Thyborøn Havn gør vi vores bedste for at sikre gode arbejdsforhold til fiskeriet. Herunder finder du de seneste nye tiltag til fordel for transitfiskeriet og kommende fiskeribegivenheder, hvorpå du kan møde os.

Øget havnekapacitet til transitfiskere

Thyborøn Havn har renoveret hele havnebassinet i Vestre Inderhavn. Det har øget vanddybden ved kajanlægget til nybygninger og øget kajkapaciteten til konsumfiskere og transitfiskere fra Belgien og Holland med 167 m.

Renoveret havnebassin Vestre Inderhavn
Isvaerkkaj 0097 Web

Faciliteter til transitfiskere

Herunder finder du både de fire kajanlæg på i alt 747 m kaj med optimale forhold til transitfiskeriet og specialdesignede faciliteter til konsumfiskeri som fx trawlstræk og faciliteter til maritim service.

Fiskeauktion

Kan hjælpe med sortering af fisk og den videre distribution ned i Europe. Fiskeauktionen i Thyborøn har et logistik setup, som du frit kan benytte efter dine behov.

Sorteringsservice af fisk ifølge de nye EU-forordninger står fiskeauktionen i Thyborøn gerne til rådighed med, og de kan også tilbyde kassevask.

Se mere om den internationale fiskeauktion Danske Fiskeauktioner A/S i Thyborøn

Fiskeauktion 5474 Web

Kasseudlejning og -vaskehal

Thyborøn Havns Fiskeriforening driver et automatiseret kassevaskeranlæg i vores kassevaskehal.

De kan være behjælpelige med både kasseudlejning, -håndtering og -klargøring og -vask.

Se mere om kassevaskerhallen
Fiskeauktion 15A4032 Web

Førsteklasses service

God service gør en forskel, og når man har været på havet i dagevis, så bemærkes det, når havnevagten kommer hen til fartøjet, for at høre seneste nyt fra havet, mens det ligger ved kaj. Kajanlæg til fiskeriet må meget gerne ligge tæt på bymidten, som de gør i Thyborøn, det er både hyggeligt og giver nem adgang til proviantering.

Som transitfisker er man afhængig af en god lokal maritim service, og det finder de på havnen i Thyborøn med ene velkvalificerede håndværkere, der arbejder fleksibelt og træder til, så snart behovet opstår.

Operationel information til transitfiskere

Et kik ind i erhvervet

Få et kik med ind i de mange erhverv, der benytter Thyborøn Havn. På Instagram finder du nogle rigtig gode eksempler på, hvordan havnens brugere arbejder og benytter Thyborøn Havn.

The Sustainable Fisher
afspil video
Bæredygtigt hybrid fiskefartøj - MDV 2 Metanoia
Et portræt af en ung visionær fisker fra Holland
Transit_Fisheries_Morning_Sun_3422
afspil video
Transitfiskeri Thyborøn