Forsæt til indhold
Logo
Offshore AS5I7796

Offshore

Base for Installation · O&M · Dekommisionering · Testsite

Hele pakken til rådighed

Med en strategisk beliggenhed tæt på de kommende havvindmølleparker i Nordsøen, besejlingsforhold i al slags vejr med østvendt indsejling og en kompetent skare af lokale virksomheder med lang erfaring er hele pakken til rådighed for offshore branchen på Thyborøn Havn. Havnen bruges både som installationsbase og servicehavn for havvindmølleparker og har et kajnært vindmølletest site i Sydhavnen.

Highlights til offshore-vind

Strategisk beliggenhed for energiprojekter i Nordsøen

Thyborøns strategiske beliggenhed for de kommende havvindmølleparker i Nordsøen – bare 7 sømil fra Vesterhav Nord og 20 sømil fra havvindmølleparken Thor giver offshore vindbranchen synergier for effektive drifts setup. Havnen besejles i al slags vejr med sin østvendte indsejling og ligger ligeledes godt for den kommende EnergiØ og vindenergi projekter langs den Norske kyst.

Northsea Kort Orange Gråt Cropped Web

Referencer offshore-vind

Talrige offshore-vind opgaver er allerede udført fra Thyborøn Havn. Diverse havbundsforundersøgelser, til O&M af havvindmølleparker, mobilisering af offshorefartøjer og installation af både fundamenter, vindmøller og søkabler, er alt sammen allerede blevet kørt fra Thyborøn Havn.

Referencer Offshore Vind
Jackets AS5I7975 Web

Uddybning af indsejling i 2021

Thyborøn Havn udvikler sig, og det samme gør vores kunders fartøjer. Fartøjerne har det med at blive større og det indenfor alle havnens forretningsområder. Vi oplever at større og større offshorefartøjer anløber Thyborøn Havn. Derfor er det en fornøjelse, at det nu er lykkedes at uddybe sejlrenden ind til Thyborøn Havn til 10 m vanddybde.

Se mere om uddybningsprojektet

Besejling og navigation
Thyboronport 6037 Web

Kvalificerede serviceydelser til offshore branchen

På Thyborøn Havn har du alle former for serviceydelser lige ved hånden. Mere end 100 lokale virksomheder står på spring med hver deres spidskompetencer på i Thyborøn Havn. De lokale kompetencer spænder vidt lige fra reparation af havvindmøller, installation af søkabler, stevedoring, til skibsreparation, proviantering og indkvartering. Der er en lang tradition for Maritim Service i Thyborøn med et fælles DNA, som vil kunden det absolut bedste.

Seneste nyt til offshore branchen

Siemens Gamesa underskriver kontrakt med Thyborøn Havn

22. september 2022

Siemens Gamesa og Thyborøn Havn har netop indgået en kontrakt om leje af havnefaciliteter med kajanlæg til to mandskabsfartøjer, CTV´er, i installationsperioden af Vattenfalls Vesterhav Nord havvindmøllepark.

Læs mere

150 kW lynlader til elbiler

10. august 2022

For at understøtte den bæredygtige udvikling har Thyborøn Havn nu idriftsat en lynlader på 150 kW på Tankskibsvej 4 i Thyborøn.

Læs mere

10 m vanddybde i indsejlingen

31. december 2021

Den største uddybningen i Thyborøn Havns historie er gennemført og der er i dag 10 m vanddybde i indsejlingen til havnebassiner og Limfjordskajerne i Sydhavnen.

Læs mere

Opstart til verdens første EnergiØ

4. maj 2021

Startskuddet til verdens første Energiø gik i Thyborøn, hvorfra virksomheden MMT udfører havbundsundersøgelser hertil med fartøjet Relume.

Læs mere

Thyborøn Havn er ISO-certificeret

7. december 2020

Et nyt management system og hele tre ISO-certificeringer fik Thyborøn Havn til at træde ind i en ny liga i 2020.

Læs mere

Nyt high-speed bunkringskoncept i Thyborøn

4. november 2020

Nu kan de større fartøjer bunkre top effektivt på Thyborøn Havn. Verdens største splitsandsuger Njord R var det første fartøj, der bunkrede på de nye ex-pipe faciliteter i Thyborøn.

Læs mere

Tilladelse til uddybning af indsejling

28. oktober 2020

10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn havn i 2021 vil gøre en kæmpe forskel for mange forskellige erhverv, både industrifiskeri, offshore vind og gods.

Læs mere

CTV´er ombygges paa stribe i Thyboron

7. maj 2020

Offshore Windservice A/S har valgt Thyborøn til ombygningen af deres 5 ældste Fob Swath CTV´er (crew transfer vessels) Fob Swath 2, 3, 4 ,5 og 7.

Læs mere

Projektgods håndteres på Thyborøn Havn

6. oktober 2019

Der håndteres årligt mere end 1,7 mio. tons gods på Thyborøn Havn og herunder også ekstra tungt sværgods, som kræver specialdesignede havnefaciliteter.

Læs mere

Kommende begivenheder til offshore branchen

Operationelle informationer til offshore projekter

Faciliteter som projektkajfaciliteter til de tunge løft og et dedikeret havnebassin til offshore O&M giver solide muligheder for optimering for offshore vind branchen. Herunder finder du en oversigt over operationelle informationer.

Aktuelt om vejret

Her kan du se de seneste vejrmålinger om vind og vandstand fra Thyborøn.

Vandstand Havnen ikon

0.36 m

Vandstand Havnen

Aktuel Vindhastighed ikon

8.7 m/s

Aktuel Vindhastighed

Vindstød ikon

11.5 m/s

Vindstød

Aktuel Vindretning ikon

Ø 84°

Aktuel Vindretning

Vandstand i havet ikon

0.48 m

Vandstand i havet

Middel vindhastighed ikon

9.8 m/s

Middel vindhastighed

Barometer ikon

1008 hPa

Barometer

Middel vindretning ikon

Ø 81°

Middel vindretning

Sidst opdateret 09-12-2022 kl: 16:38

Thyboron_Port_Offshore
afspil video
Syn for sagen
Se de mange muligheder for offshore branchen både indenfor installation, kommissionering, O&M og mobilisering.

Kontakt