Forsæt til indhold
Logo
Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0592 Web

Thyborøn Havns nye direktør er fundet

En erfaren havnemand overtager stafetten på Thyborøn Havn, når Kjartan Ross den 15. maj træder ind ad døren på Tankskibsvej 4 i Thyborøn.

Siden februar i år har det stået klart, at Thyborøn Havn skal have ny direktør, når den nuværende direktør fratræder senest den 30. juni i år. Gennem de sidste to måneder har rekrutteringsprocessen været i gang, og havnens bestyrelse har besluttet at ansætte Kjartan Ross som ny direktør for Thyborøn Havn. Dette er formelt godkendt af kommunalbestyrelsen den 24. april. Kjartan Ross tiltræder stillingen den 15. maj.

Kjartan Ross er ikke et ubeskrevet blad i havnebranchen i Danmark. Kjartan er oprindeligt uddannet skibsofficer fra Simac i Svendborg. Gennem sin karriere på land har Kjartan haft forskellige poster i erhvervslivet i Nordjylland og har senest gennem fem år været Chief Commercial Officer på Aalborg Havn.

Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0592 Web
Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0637 Web
Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0462 Web

Thyborøn Havn har gennem de sidste 10 år været i rivende udvikling. For 10 år siden havde havnen en omsætning på 36 mio. kr., var Danmarks 3. største fiskerihavn og havde en godsomsætning på 0.8 mio. ton om året. I 2023 var havnens omsætning nået op på 53 mio. kr., havnen var Danmarks 2. største fiskerihavn, og godssiden var vokset til 1,9 mio. ton om året. Det er således en havn i god form, som Kjartan Ross overtager efter den afgående direktør Jesper Holt Jensen.

Det er også en havn, hvor udviklingen ikke skal stå stille de kommende år. Der er fortsat ambitioner, vilje og økonomi til yderligere udvikling. Med Kjartans kommercielle baggrund i forretningsudvikling, med sit store netværk inden for det maritime og det grønne område samt erfaringer som CCO for Aalborg Havn, er han godt rustet til opgaven med at bringe Thyborøn Havn videre.

Kjartan Ross siger selv om sin kommende rolle som direktør i Thyborøn: ”Som menneske og leder er jeg, hvad jeg vil betegne som en handlekraftig team-player. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med de engagerede medarbejdere, jeg ved er ansat på havnen.”

Som menneske og leder er jeg, hvad jeg vil betegne som en handlekraftig team-player. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med de engagerede medarbejdere, jeg ved er ansat på havnen.
- Kjartan Ross

Kjartan er også helt bevidst om, at en havn ikke er en ø i havet men tværtimod rammen om og i en symbiose med de virksomheder, der er på og rundt om havnen. Selv siger han: ”Thyborøn Havn har været igennem en imponerende udvikling og er i dag en utrolig stærk havn med store udviklingsmuligheder. Som direktør for Thyborøn Havn glæder jeg mig til at sætte min viden, erfaring, mit netværk samt menneskelig og ledelsesmæssige egenskaber i spil til gavn for både Thyborøn Havn og det økosystem havnen fostrer i samfundet omkring.”

Som direktør for Thyborøn Havn glæder jeg mig til at sætte min viden, erfaring, mit netværk samt menneskelig og ledelsesmæssige egenskaber i spil til gavn for både Thyborøn Havn og det økosystem havnen fostrer i samfundet omkring.
- Kjartan Ross
Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0317 Web

Også den afgående direktør er yderst tilfreds med valget af Kjartan Ross som sin afløser. Jesper Holt Jensen udtrykker det på denne måde:” I de næsten 10 år, jeg har været ved roret i Thyborøn, har havnen udviklet sig rigtigt meget, og altid i et godt samarbejde og god dialog med alle interesserne omkring havnen. Det er jeg stolt af. Men havnen har også brug for endnu mere kommercielt fokus, hvis havnens nye strategi skal op at flyve og skabe endnu mere udvikling. Det er jeg overbevist om, at Kjartan vil være den helt rigtige person til både med sin ledelseserfaring og med sin indstilling til, at ledelse også er en teamplayer-rolle – især i Thyborøn. Jeg ser frem til et godt samarbejde med at overdrage alle opgaverne til Kjartan.”

Det er også en tilfreds bestyrelsesformand, Karl Kristian Bro, der kan sætte kryds ved endnu en vigtig opgave for Thyborøn Havn. Selv siger han: ”Både jeg og resten af bestyrelsen har været rigtig glade for samarbejdet med vores nuværende direktør, Jesper Holt Jensen. Derfor har vi også lagt rigtig meget energi og engagement i at finde Jespers afløser. Med Kjartan som ny direktør for havnen den 15. maj, så er jeg og resten af bestyrelsen overbevist om, at vi får en direktør, der kan og vil bygge videre på de sidste mange års udvikling af havnen. Det er vi yderst tilfredse med, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kjartan Ross i de kommende år.”

Med Kjartan som ny direktør for havnen den 15. maj, så er jeg og resten af bestyrelsen overbevist om, at vi får en direktør, der kan og vil bygge videre på de sidste mange års udvikling af havnen. Det er vi yderst tilfredse med, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kjartan Ross i de kommende år.
- Karl Kristian Bro
Direktør Thyborøn Havn Kjartan Ross MKF0484 Web

Publiceret d. 1. maj 2024