Forsæt til indhold
Logo
Mindeparken 2892 Web

Turistattraktioner

Iderige og ganske særlige oplevelser for både børn og voksne

Oplevelser der huskes

Thyborøn har et hav af lokale ildsjæle, der alle har som målsætning at give byens gæster nogle ganske særlige og måske endda uforglemmelige oplevelser med herfra.

Flere attraktioner har et internationalt niveau, og mange af dem indeholder "prøv det selv oplevelser" for både børn og voksne i den særprægede vandkantsnatur.

Nedenfor finder du nogle eksempler vist i tilfældig rækkefølge.

Attraktioner i Thyborøn

Iskunsten Web

Iskunsten

Se mere om Iskunsten

Iskunsten i Thyborøn er Europas eneste helårs udstilling af isskulpturer. Is er et levende materiale, som forandrer sig over tid. Og så har is en fantastisk egenskab til at spille meget fint sammen med lys i et ganske fortryllende sceneri.

Se mere om Iskunsten

Thyboron Seawar Museum

Sea War Museum

Se mere om Sea War Museet

Sea War Museum Jutland udstiller en perlerække af effekter fra bl.a. Jyllandsslaget. ”Krig er en tragedie og skal ikke forherliges, men historien skal fortælles, og ofrene bør huskes”, lyder museets motto. Det er krigen selv, som er fjenden.

Se mere om Sea War Museet

Jyllandsakvariet Udenfor Web

Jyllandsakvariet

Se mere om Jyllandsakvariet

Findes der noget sjovere end prøv det selv oplevelser? Det mener Jyllandsakvariet ikke, for her tilbydes en meget bred vifte af ting som både børn og voksne kan prøve selv. Tør du røre en haj? Eller holde en krabbe? Og kan du mon selv finde dit helt eget rav?

Se mere om Jyllandsakvariet

Snagglehuset 1 Scaled 1092X436 Web

Sneglehuset

Se mere om Sneglehuset

Sneglehuset i Thyborøn var den første danske seværdighed, der blev udstillet som miniature udgave i Hamborgs Miniatur Wunderland med sin eventyrlige udstråling i form af ægte strandskaller.

Se mere om Sneglehuset

Mindeparken 2892 Web

Mindeparken

Se mere om Mindeparken

Verdens største søslag fandt sted i 1916. Denne begivenhed markeres med mindeparken, hvor en række af store granitsten placeret i klitterne markerer hvert skib der sank.

Se mere om Mindeparken

Ivans Lystfiskeri 0538 2031 Web

Fiskesafari

Se mere om Ivans Lystfiskeri

Med Ivans Lystfiskeri kan du også få "prøv det selv oplevelser" og blandt andet komme på havsafari og fange din egen torsk, sej, lange og havkat eller vælge en fladfisk fisketur efter rødspætter og sågar pighvar.

Se mere om fiskesafari

Saelsafari Thyboron

Sæl- eller delfinsafari

Se mere om sælsafari

Jyllandsakvariet skaber naturlige oplevelser og sælsafari og delfinsafari er bestemt nogle af dem. I en lille båd med rimelig god fart, kan du komme en tur ud på Limfjorden, hen hvor sælerne slapper af, og hvor delfinerne leger i deres naturlige omgivelser.

Se mere om sælsafari

Ravsafari Web

Ravsafari

Se mere om ravsafari

En anden form for "prøv det selv oplevelse" i Thyborøn er ravsafari, hvor du under turen vil få gode tips og tricks til at lære hvor, hvordan og hvornår, du selv kan finde dit rav.

Se mere om ravsafari

Oesters Web

Østerssafari

Se mere om østerssafari

Østerssafari er en voksen oplevelse af "prøv det selv slagsen". Her kommer du en tur ud i Limfjorden på østersjagt, hvor du, udover at lære hvordan du fanger dem, også vil blive ekspert i at åbne og tilberede de ganske særlige Limfjordsøsters.

Se mere om østerssafari

Surfing Thyboron

Surfing

Se mere om Surfing

Har du lyst til at prøve kræfter med surfing, paddle board, havkajak og måske endda komme på krabbejagt, så bør du se lidt nærmere omkring Surfcentret i Thyborøn, der tilbyder lektioner indenfor hvert område.

Se mere om Surfcenter Thyborøn

Maxi Beach Web

Puch Maxi tur

Se mere om Puch Maxi ture

En guidet tur kan vel ligeså godt foregå på en original Puch Maxi. Det får du hos Maxitours, hvor du kommer omkring med de lokale drenge. Her er ingredienserne røverhistorier i hjelmene og masser af gode grin, og selvfølgelig også dabs og pils.

Se mere om Maxitours

Rav Huset Web

Rav Huset

Se mere om Rav-huset

Rav er nordens guld. I Ravhuset i Thyborøn finder du både et ravsliberi, et mini-museum og sågar en lille ravsmykkebutik. Ravsamlingen er fundet gennem flere generationer, af den kendte Rav-Aage og hans søn, Ravhusets nuværende ejer, Bjarne Hansen.

Se mere om Rav-Huset

Vandwaerket Thyboroen Web

Badeland

Se mere om Vandwærket

I vandkulturhuset ved navn Vandwærket kan børn og voksne i alle aldre få sin vandlyst styret. Der er bassiner i flere størrelser, vandrutsjebane, varmtvandsbassin og et velvære område.

Vandkulturhuset blev til i 2019 ved indsamling af lokale midler og en stærk fælles tro på ideen.

Se mere om Vandwærket

Vandwærket Wellness Web

Wellness

Se mere om Wellness

I vandkulturhuset er der plads til at også mor og far kan slappe af og nyde et velvære område med varme bassiner.

Se mere om Thyborøns vandkulturhus Vandwærket

Kraftværket 010 16032023125124

Motionscenter

Se mere om Kraftværket

På motionscentret ved navn Kraftværket er der god mulighed for at holde formen vedlige, mens du er udstationeret i Thyborøn. På selvbetjeningsanlægget ved indgangen, udenfor døren, kan du købe adgang til centret.

Se mere om fitness centret Kraftværket

Aktiviteter

Det sker i Thyborøn og omegn

Hold dig opdateret på sommerens begivenheder i Thyborøn og omegn med følgende kalender: https://www.vestkysten.nu/mcalendar

Vestkysten Nu Kalender
Kommende aktiviteter