Nyheder
07 / 12 / 2020 Thyborøn Havn træder ind i en ny liga med hele tre ISO-certificeringer

Thyborøn Havn har gennem de sidste måneder arbejdet ihærdigt med at højne arb...

Læs mere
03 / 11 / 2020 Tilladelse til at uddybe sejlrende!

Det er stort – det er meget stort! Thyborøn Havn har i 10 år arbejdet på at f...

Læs mere
01 / 09 / 2020 Nye lossefaciliteter til 75 millioner står færdig i Thyborøn

Industrifiskerne kan i dag få glæde af de nye og helt moderne lossekajfacilitet...

Læs mere

Konsumfiskeri

Thyborøn havn er specialiseret som landingssted for kvalitets spisefisk med ubrudt kølekæde fra skib til fisken ankommer til kunden. Danske Fiskeauktioner a/s hører til på Thyborøn havns Konsumcenter hvor den top moderne internet baserede fiskeauktion med ca. 150 daglige opkøbere fra hele Europa aftager fiskene.

Der landes i Thyborøn havn en meget høj andel af søpakket fersk fisk, som allerede på havet er sorteret, rengjort, vejet og iset. For de enkelte fartøjer udskrives oplysninger om fartøjet, fangstdato, fangststed, fiskeart og vægt på labels medfølgende hver enkelt kasse. Fiskene landes efter relativt korte rejser og er dermed af absolut højeste kvalitet. 

Thyborøn Havn er den havn hvor der landes flest rødspætter, hvilket i høj grad skyldes havnens gode placering nær de bedste fangstpladser. De store mængder landes af større fartøjer, hvoraf hovedparten også er hjemmehørende i Thyborøn. Dette store antal hjemmehørende fartøjer er med til at sikre stabil levering til auktionen, og derved også et vigtigt råvaregrundlag til de ca. 150 daglige opkøbere over hele Europa. Havnens gæstes også ofte af mange ”fremmede” skibe, ikke mindst i højsæsonen.

Maritim service til konsumfiskere

På Thyborøn Havn findes hele paletten af maritime service, der er nødvendigt for at holde et moderne fiskeri kørende. Alt fra skibsproviantering, smedefirmaer, maskinværksteder, skibstømrerværksteder, elektronikfirmaer, isværker, marine olie leverandør til en 6.000 tons flydedok findes på havnen. Dykkerassistance og mobilkran kan rekvireres.

Thyborøn havn kan levere vand, strøm, containere til skibsaffald samt beholdere til spildolie ved henvendelse til det døgnbemandede havnekontor. Virksomhederne på Havnen og personalet ved Thyborøn Havn, tilstræber at yde Havnens kunder og brugere en god service, døgnet rundt.

På Thyborøn Havns Konsumcenter, hvor auktionen også hører til, findes der velfærds- og opholdsfaciliteter for fiskere, der ligger til i havnen.

Kontinuerlig idéudvikling

Thyborøn Havn vil også i fremtiden være en aktiv og udviklingsorienteret virksomhed, der danner rammerne om havnens aktiviteter. Det er således kombinationen af højt serviceniveau, initiativ og vilje til fortsat udvikling, der skal bevare Thyborøn Havn i en position som én af Danmarks førende fiskerihavne.

Thyborøn Havn skal ligeledes intensivere den positive udvikling, når det gælder den høje kvalitet af fisk, blandt andet ved at sikre konsumfiskens kvalitet ved den ubrudte kølekæde, samt hele tiden optimere ydelserne i forhold til kundernes behov.

Og sidst, men ikke mindst, er det Havnens mål konstant at være på udkig efter nye muligheder og udvikling inden for industrien. Det skal således altid være attraktivt, også for nye medspillere, at etablere sig i Thyborøn.

 • Vandstand Havnen11:48
  -0,03 m
 • Aktuel vindhastighed11:48
  10 m/s
 • Vindstød11:48
  10,6 m/s
 • Aktuel Vindretning11:48
  NV 307°